Lite skolsnack

 
 
Klockan är snart halv sju på morgonen och jag har precis skickat in min tenta. 
Lyckas alltid sitta med mina tentor till sista sekunden liksom. Har ingen aning om hur den här blev. Den känns okej, typ. Jag hoppas den är det. Vill ha ett C minst, så jag kan få det i slutbetyg. Vi går ju fyra olika moduler, som ingår i en kurs. Vi får betyg i varje modul, och sedan slås de ihop och resulterar i ett betyg. Har ett B, ett C och ett D hittills. Sämsta betygen jag någonsin haft tror jag. Hade två An, ett B och ett C båda förra terminerna. Men den här terminen har känts svårare. Tror på grund av väldigt många olika faktorer. 
 
Fy fan. Behövde bara skriva av mig att den är inlämnad. Ska ta helg nu, innan allvaret och en ny termin börjar på tisdag. Det blir en fortsättning på den här kursen, så det hade ju varit kul om jag gjorde hyfsat bra ifrån mig på tentan. 
 
Är prick lika trött som jag ser ut på bilden. Fy.
Ska sova nu. 
Vi hörs när vi hörs
N~

Från mitten av Oktober till idag

 
Hej,
Nu var det längesen jag bloggade på riktigt. Sitter på Espresso house i denna stund och försöker skriva lite på min uppsats som ska vara inne om en vecka. Den handlar om teorier på hur man kan ''laga'' ett land som varit i konflikt. Jag skriver om Rwanda. Just folkmord är något jag tycker är viktigt att ta upp och komma ihåg. Kanske för att det finns i min egna historia? Därför valde jag Rwanda. Skrev en uppsats om hur man förhindrar folkmord i Maj, eller snarare hur dålig världen är på att förhindra folkmord. 
I alla fall. Jag blev distraherad då ett par satte sig ner bredvid mig. Var ganska ledsamt att bevittna. Kvinnan satt hela tiden på sin mobil och svarade bara mm lite då och då, mest när mannen kom med ett: Älskling? 
 
Det har ju hänt en hel del sen början av Oktober. Allt för mycket för att jag ska komma ihåg prick allting. Min otur vände inte. Hade ganska så mycket otur ända tills jag kände att skit samma. Jag får väl ha en jävla massa otur då, men jag vill inte vara nere för det. 
Men det är lättare sagt än gjort. Var nere väldigt mycket hela tiden. Jag är väl det fortfarande. I alla fall. 
I Oktober var jag mest hemma. Vi hade den supertråkiga ekonomikursen och jag kunde bara inte lägga ner energi på den. Jag var så himla ledsen och nere, så jag orkade verkligen inte. Var hemma nästan hela tiden. Struntade i att gå på lektioner och tackade nej när kompisarna bjöd mig på saker. Minns faktiskt inte så mycket av Oktober. Hela den perioden var som en grå sörja. Dagarna var varvade med antingen alldeles för mycket eller alldeles för lite sömn. Tårar och ångest. Depression. Allt sånt mörkt. Jag pluggade inte ens till provet i ekonomikursen. Trots det gjorde jag tentan och lyckades få ett C. Kändes ganska bra när jag inte trodde jag skulle bli godkänd ens. 
I November åkte jag till Norrköping för att spendera en helg hos Becca och Jasmin då tjejen fyllt tolv. Det kändes himla fint och jag ville inte åka därifrån när det var dags. Vi spenderade hela helgen med att se på Harry Potter-filmerna. Har så mycket kärlek för den tjejen alltså. Och så känns det fint att ha en sån vis syster att prata ut med. 
I November började vi en ny kurs om hållbar utveckling. Jag hade längtat till den kursen jättemycket då ekonomikursen var så tråkig. Men den visade sig inte bli som jag hade tänkt mig. Jag var väldigt besviken, men bestämde mig ändå att jag inte skulle låta den här bli som den senaste. Så jag tvingade mig gå till varje lektion. Mitt under allting skrev även en klasskamrat, Olivia, ut i vår klass gemensamma facebookgrupp att hon behövde någon att tävla med i Samhällsvetar-SM i slutet av November. Jag ville verkligen, men kände mig samtidigt nervös. Till slut övertalade jag mig själv om det och skrev att jag ville hänga på. Och tur var det. Vi spenderade två dagar i Stockholm på Samhällsvetar-SM. Vårt case var att komma på en lösning för arbetsförmedlingen att lättare integrera nykomna på den Svenska arbetsmarknaden. Olivias och min idé var att skapa en app, och vi kom tvåa! Det var väldigt skönt att ha den bekräftelsen efter att ha tvekat på sig själv så mycket under flera månader. 
I December kände jag mig lättare igen. Medan tentan i Hållbar utveckling inte alls var kul, och den inte gick speciellt bra enligt mig (jag fick ett C på den, men ett B i kursen), så var det skönt att börja en ny kurs. Den nya kursen blev väldigt intensiv då vi hade så mycket vi skulle klämma in på bara en vecka. Den sista tiden på Campus kantades av lektioner varje dag, att hänga med kompisar och så julklappsshopping. Lektionerna var intressanta. Jag hade jättekul med mina kompisar. Emmy kom och hälsade på en helg med. Vi varvade fester med spelkvällar. Allt för att få så mycket tid tillsammans som möjligt innan alla åkte hem igen. Speciellt då Oscar och Jacob skulle vidare på andra äventyr i USA och Stockholm under vårterminen. 
Den tjugoförsta December åkte jag hem till Västervik. Spenderade några dagar med mina föräldrar och Emmy. Köpte mina sista julklappar. Rebecca och Jasmin kom ner den tjugotredje och då blev det fullt hus. Tidigare på dagen fikade jag med Emmy, Lisa, Wipha, Astrid och Stine. Kändes så skönt och kul att träffa alla igen.
Julafton firade vi hemma med min moster och hennes familj. Min kusin Emilie hade med sig sin hund Caesar över dagen också. Jag åt så otroligt mycket mat den dagen, och blev väldigt glad över julklapparna jag fick. Tror och hoppas att alla blev glada över julklapparna de fick av mig med. 
Dagarna efter julafton träffade jag vänner och spenderade tid med min familj. Firade juldagen med Emmy och Arpita på restaurang Morella av alla ställen. Hade en jätterolig kväll. På vägen hem blev vi förföljda av en man. Emmy och jag trodde först inte på Arpita, så vi testade honom, och det visade sig att han visst följde efter oss. Fick till slut nog och skrek till honom att gå och hotade med att sticka honom med min nyckel, hahah. Det fick honom att gå i alla fall.
Nyårsafton åkte jag tillbaka till Växjö tillsammans med Emmy. Klockan sex gick vi över till Karro och hade en trerättersmiddag med ungefär tio andra kompisar. Vi åt gott, spelade musikquiz efter maten och till tolvslaget gick vi ner till Trummen för att se på alla fyrverkerier. Natten fortsatte hemma hos Karro, och Emmy och jag stupae inte i min säng förrän klockan runt fyra på morgonen. 
Den första Januari spenderade jag och Emmy framför filmen 'How to be single' med indisk mat. Klockan två på natten blev jag väldigt magsjuk, antagligen matförgiftad eller nåt. Så mitt 2017 har jag kanske inte börjat på det absolut bästa sättet.
 
Men nu sitter jag här! Mitt humör går upp och ner som en bergochdalbana nästan för varje timme som går. Just i den här stunden mår jag bra. Mest kanske för att jag slipper ha insyn på mitt stökiga kök. Mina planer för idag är att i alla fall skriva åttio ord till på min uppsats, gå och handla och sedan att städa upp lite hemma. 
Det snöar här idag! Vilket kanske är lite halvtrevligt. Det snöar väl över i stort sätt hela Sverige just nu, så det är nog ingen stor nyhet. Mest hoppas jag på att vi får sol imorgon. Men så blir det väl inte. Hade varit fint att vakna upp till.
Imorgon har jag två föreläsningar, och sen får jag helg. Planerar att skriva på min uppsats och höra av mig till Cajsa någon dag. Det är väl mest det. 
 
Jag har inga storslagna planer inför Januari, mer än att försöka bocka av lite på min bucket-list. Bland annat har jag som mål att läsa minst en bok i månaden. Läste ut en igår redan. 
 
Vi hörs när vi hörs helt enkelt! Nästa gång jag skriver här tror jag att jag kommer må mycket bättre, för det har jag bestämt. Hoppas ni alla får ett fint 2017. Gott nytt år på er!
N~

1 Januari 2017, Söndag

 
Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Åkte till Paris, var fadder, och så var jag med i Samhällsvetar-SM.
 
Vilka länder/städer besökte du?
Vaknade upp i Santa Barbara den första januari 2016. Besökte San Luis Obispo och fina städer runt omkring. Reste till Paris under valborg. Och sen dess har jag pendlat mellan Växjö, Västervik och Norrköping. Även en liten visit till Stockholm. 
 
Vad var din största framgång 2016?
Kanske att jag blivit godkänd i alla mina kurser? Fast mest stolt är jag över att jag skrev klart min bok. Och såklart att jag kom tvåa i samhällsvetar-sm.
 
Bästa köpet?
Min soffa står högt på listan. Och så en fin jacka jag köpte i SLO som jag hade på mig i stort sätt hela tiden vår-höst.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
USA. Min familj och mina kompisar. Nollningsveckan. Grillkvällarna i maj. Att jag fick i ordning på min lägenhet. Min bok. Små saker här och där, men inget stort. 
 
Och ledsen?
Många ledsna dagar då jag saknade Charles, och såklart när vi gjorde slut. Den här hösten som har varit kantad av depression och ångest varje dag, speciellt angående skolan och min framtid. 
 
Årets låtar?
Har en lista på Spotify som heter 2016. Ni kan kolla den. Mitt användarnamn är Noxiee. 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare tror jag. 
 
Favoritserie?
Stranger things och Westworld. 
 
Bästa filmen?
Har sett så många bra filmer på bio i år. Men jag har nog ingen speciell favorit. Men den jag längtade efter mest var X-men: Apocalypse. 
 
Bästa boken du läste i år?
Det är en bok vi läste i en av mina kurser. Men jag kommer inte ihåg vad den heter. Handlar om en man som varit flykting och kom hit från Iran. 
 
Bästa matupplevelsen?
Så många. Men antagligen nachosen på BrewCo i Santa Barbara. 
 
En mobilanteckning:
Återkommer
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Mamma och pappa kom och hämtade mig, och så åkte vi hem till Västervik. 
 
Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?
Fler glada dagar. 
 
Nyårslöfte?
Att göra något åt min mentala ohälsa. Tror det är nyckeln för mig att kunna utvecklas till den personen jag vill vara. 
 
Högsta önskan just nu?
Att jag kommer kunna vakna upp utan ångest de flesta dagarna, att jag hittar mig själv igen, och att jag vågar kämpa för den framtid jag vill ha. 

†††††††††††††††††††††††††

Natson

Natalie

RSS 2.0