Åsa Romson - Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsland

Bild lånad från Öppna Kanalen Växjö's facebooksida
 
Jag vill bara tipsa att om ni vill se föreläsningen Åsa Romson höll för oss igår, så kommer ni kunna se den på Öppna Kanalen Växjö (okv.se) på torsdag nästa vecka, alltså den 5 maj. 

28 April 2016, Torsdag

flowers, girl, and indie-bild
 
Hej!
Jag ska alldeles, alldeles strax sova. Men först tänkte jag skriva lite.
Sen helgen har jag bara pluggat om dagarna, och det har faktiskt gått bättre än jag trodde. Delvis för att böckerna har varit väldigt bra. Det är bara en av dem som varit sådär. Blev klar med den för en timma sen ungefär. 
Idag hade vi sista lektionen i den här kursen, och det kändes lite ledsamt. Har tyckt om den så mycket. Efter lektionen gick jag hem, pluggade lite till, åt, och vid fyra var det dags att gå på en föreläsning Åsa Romson höll. Hon pratade om hur Sverige ska gå mot 100% förnyelsebar energi. Väldigt intressant faktiskt. Hon var riktigt duktig på att tala. Hon har ju gjort en del enorma blunders på senaste, så jag blev ändå positivt överraskad av henne. Gillade i alla fall planerna våra politiker har för Sverige. 
Efter föreläsningen pluggade jag en del till. Skypeade med mamma och pappa en stund, åkte en snabbis till Willys och köpte in det sista jag behöver inför resan. 
Imorgon är det tenta, och på lördag bär det av till Paris! Att säga att jag är exalterad är nästan en underdrift. Känns som en dröm går i uppfyllelse. Har packat lite grann idag, när jag tagit paus från att läsa. Men jag får ta tag i det imorgon på riktigt, ta paus från tentan istället. 
Jag skriver när jag är tillbaka från Paris! Blir ett inlägg fyllt av bilder från resan. Kommer hem igen på tisdag. Framme i Växjö innan midnatt om jag inte missar tåget. Missar introduktionen till nästa kurs i alla fall, tyvärr. Får läsa powerpoints och fråga ut Cajsa och Karro. Den kursen kommer handla om Organisationer, hur de funkar och hur de skapas (om jag inte minns fel). När Glenn introducerade programmet vi går sa han att efter ett år fyllt utav kurser som mest handlar om dåligt i världen, så avslutas den med en kurs som handlar om något bra i alla fall. Så det ska bli intressant!
Nej, nu ska jag sova, så jag orkar skriva tentan imorrn. Ha det så bra hörrni!
N~

18 April 2016, Måndag

 
Hej!
Jag hade en sån sjukt dålig dag igår, så jag var inte riktigt på blogghumör. Vi tar en snabb update va? Måste tänka vad som hänt sen sist. Jag har haft skola varje tisdag och torsdag. Har haft ett seminarie och en uppsats att skriva och båda gick bra. Jag har varit lite bättre på att plugga till den här kursen, men inte megabra. Ska ha en pluggdag idag efter att jag hämtat ut en bok, och handlat lite tänkte jag. Dra till biblioteket där jag får saker gjort.
I alla fall! Mamma och pappa var här förra helgen. De skjutsade runt lite på mig så jag kunde köpa lite grejer jag velat ha ett tag nu, och så umgicks vi och hade det bra bara. Känns så himla tomt varje gång de åker hem sen. Hoppas på soligare dagar i maj så de kan komma hit och ha en dag på stan med mig i värme och se hur fint det är i Växjö när det är grönt också. Jag köpte i alla fall en spegel, som ramen gick sönder på på vägen hem, men jag har lyckats limma ihop den igen, så den ser helt okej ut. Vi åkte även ut till Ikea i Älmhult. Fick en potatisstöt som jag velat ha rätt länge. Hur vuxen är man inte om man längtar efter att få köpa en potatisstöt? Hahah. 
 
Tänkte uppdatera lite om hur det går med maten. Det går väldigt bra. En kväll då vi satt och grillade kändes lite jobbig, för grillat luktar ju så himla gott. Men jag klarade det. Har börjat prova väldigt mycket grönsaker och sånt som jag inte ätit förut. Grönkål, pumpa, mango, hallon och massor annat. Dricker just nu en smoothie gjord på mango, hallon och ananasjuice. Och som de flesta kanske vet så tycker jag att bär är bland det äckligaste som finns i matväg. Men jag vill lära mig tycka om det. Så jag tänkte att jag börjar med hallon, som många påstår vara en av de typ lättaste eller godaste bären att äta. Om jag ska vara helt ärlig, så får jag kväljningar varje gång jag känner en liten bit av hallon i munnen eller bara får mycket smak från det. Så det kommer ta tid.
Utöver detta så känner jag inte något sug efter kött överhuvhúdtaget. Men jag vet att när jag bor hemma i sommar kommer det bli lite jobbigare. Mammas grillspett är något av det bästa som finns på den här planeten, och sill och potatis skulle jag kunna leva på hela sommaren typ. Så vi får se hur det kommer gå. Ost är riktigt jobbigt att försöka släppa. Jag visste inte ens hur mycket jag var av en ostmänniska förrän jag försökte minska på hur mycket av det jag äter. Men jag har insett att jag har det i typ varannan måltid. Så det kommer också ta tid, tills jag lärt mig göra min egna veganska ost. 
 
En annan grej som jag stör mig så sjukt mycket på, och som jag nu ser vart jag än går, är hur sjukt mycket plast vi använder. Det finns plast till allt. Allt är förpackat i det. Typ gurkan i matbutikerna, helt i onödan. I USA fanns det ingen plast runt gurkan, och de var jättefina. Jag tar inte längre plastpåsar när jag köper frukt, utan har med mig en kasse som jag lägger dem i. Nu med den här kursen vi går, och ju mer dokumentärer och artiklar jag läser, desto mer inser jag hur jävla dåligt vi behandlar den här planeten, och hur illa ute vi egentligen är, och ingen vill inse det, och alla bidrar till det. Jag får skriva ett separat inlägg om det en dag. 
 
För övrigt var jag på Grand Samarkand (gallerian) i fredags. Lämnade tillbaka ett par gardiner jag hade köpt på Indiska som inte passade. Passade även på att köpa en del presenter till Charles. Har en del saker kvar jag vill köpa till honom. Har bara råkat äta upp hans chocklad sisådär fyra gånger. Och det var en sån himla konstig dag den fredagen. Har ni någonsin haft dagar som bara känns onödiga? Typ, kändes som jag bara hade kunnat hoppa över den dagen och det hade varit fine. 
I lördags var det sittning. Temat var klass-reunion 30 år i framtiden. Jag hade blivit bohem som bodde på hippiekollektiv. Det var rätt kul. Inget speciellt. Senare på kvällen var det knappt någon som ville gå ut, så det var lite tråkigt. Jag gick ut, men var nog bara inne på Sivas någon timma eller så innan jag gick hem. 
Och igår var en av de sämsta dagarna på länge, av några anledningar men ändå inget speciellt. 
 
Så idag försöker jag vara lite bättre. Går sådär. Dricker min frukostsmoothie såhär klockan två, ska hämta den där boken, handla, göra lunch och sen dra antingen till biblioteket eller åka ner till Espresso house för att få lite annan miljö. Borde även städa min lägenhet. Tror den bidrar till lite dålig energi just nu. 
Nej, nu har jag babblat massor. Vi hörs snart kompisar!
N~
 
De flesta trodde jag var spådam
 
Cajsa och Ida blev alkisar
 
Väntar på vår tur att spela beer pong
 
Pizza på sittningen
 

†††††††††††††††††††††††††

Natson

Natalie

RSS 2.0