26 Oktober 2015, Måndag

 
Hej!
Seminariet gick bra. Vår lärare verkade gilla vårt arbete. Men jag kan säga det att jag inte var glad på morgonen på onsdagen. En tjej i min grupp hade inte gjort det hon skulle, så hon fick nästan en utskällning av mig. Om det är något jag har svårt med så är det grupparbeten. 
Resten av veckan tog jag det bara lugnt. Och i helgen har jag varit både nere i stan och på gallerian i Grand Samarkand. Det var en bra helg. 
Men nu är det allvar igen! Har suttit i bibblan i fyra timmar, är hemma just nu för att käka, och snart ska jag tillbaka igen. Jag har tenta på måndag, men i helgen ska jag till Norrköping, så jag vet inte riktigt hur mycket jag kommer kunna plugga då. Så jag tänkte försöka bli klar med allt nu i veckan. 
Fick för övrigt tillbaka mitt prov idag. Jag blev godkänd, men fick bara ett C. Så medans jag är sjukt glad att jag klarade den, känns det inte speciellt bra med bara ett C. Men jag hade väldigt svårt för hur jag skulle plugga. Så jag får ta det lite som motivation istället. Att nu ska jag göra bättre från mig.
Har man inte pluggat på riktigt på nästan tre år så tar det en stund att komma in i det igen. Och speciellt när jag haft så lätt för att plugga förr, och nu verkligen måste läsa på... ja, det är en omställning. Förhoppningsvis lär jag mig snart hur jag ska lägga upp pluggandet. 
Så nu vet ni vad som ligger framför mig under veckan. Hoppas er blir lite roligare!
N~

20 Oktober 2015, Tisdag

 
Insåg inte att det var så länge sen jag skrev!
 
Jag jobbade ju på Sivans igen på lördagen där, alltså förförra lördagen, och det var lika bra. Jag hade kul och det kändes bra att kunna ge tillbaka om ni förstår vad jag menar. Jag gillar att jobba alltså. Egentligen hade jag tänkt att jag skulle leta jobb den här terminen, men allt är så nytt och det känns som jag skulle bli alldeles för stressad. Men nästa år kanske? När jag kommit in i det mer.
 
Min kurs i demokrati har inte alls varit kul. Jag som såg fram emot den så mycket. Det är intressant, men min lärare har varit så himla tråkig. Idag hade vi som tur var den sista föreläsningen, och nu har jag en och en halv veckas pluggande inför tentan på mig. Men först har vi seminarium, som är imorgon. Min grupp ska prata om hur Laos, utan våld, kan demokratiseras. Sjukt svår uppgift. Min grupp satt sjukt länge både igår och idag. Men vi är äntligen klara och jag tror att vi fått ihop det. 
 
För övrigt, vad har jag gjort om dagarna? Jag har hängt lite med mina kompisar, men mest har jag varit hemma tyvärr. Vi var ute i lördags, men jag tyckte det var sådär. Jag gick hem själv runt halv ett eller så för att jag kände mig uttråkad. 
I söndags gick jag en promenad, något jag inte gjort förut. Och alltså, det var nog det bästa jag gjort sen jag flyttat hit. Det kändes så skönt, avslappnande. Kunde andas in naturen, den härlig höstluften och bara förlora mig själv i tankar. Samtidigt var jag, till skillnad mot Västervik, omgiven av folk med liknande mål. Det kändes bra helt enkelt. 
Har även städat lägenheten och varit duktig på att diska, hahah. Och det är väl ungefär det jag har att berätta. 
 
Ska gå igenom vårt arbete en sista gång, och sen bara slappna av. Det behöver jag. Och imorgon efter seminariet tänkte jag att jag ska gå till gymmet för första gången sen i maj. Ska bli sååå skönt. Tungt, men härligt. 
Hoppas ni har det bra!
N~
 
 
 

8 Oktober 2015, Torsdag

 
Hej!
Nu har det ju gått lite mer än några dagar sen sist. Anledningen är att jag haft fullt upp. 
Det var att plugga som en galning till tentan. Jag, Cajsa och Karolina satt på bibblan i flera timmar de två sista dagarna för att försöka få ihop all info. Dock fick jag inte in någon bra pluggteknik förrän klockan tio på kvällen dagen innan provet, så utav de nio kategorierna som skulle pluggas in, hann jag bara plugga in två ordentligt. Jag gissade på de jag trodde absolut skulle komma på provet, och jag hade rätt som tur var. Det var tre av de nio som det skulle skrivas om på tentan. Den sista gick helt okej, fick ordbajsa en del, men det gick. Tror jag kommer få godkänt!
För att fira att första tentan var skriven åkte vi tjejer ner på stan och åt Thaibuffé. Och på kvällen var vi hos en klasskompis med några andra klasskompisar och förfestade innan vi drog till Slottstallarna. 
I lördags tog jag en tidig buss hem till Västervik. De enda som visste om det var Ells, Charles och min kompisar här. Så jag överraskade mamma, pappa och Emmy lite. 
Så i lördags hängde jag med Ells, mamma och pappa hela dagen fram till Ells och jag åkte till Emmy. Det blev lite fest, men som vanligt kände jag mig inte så imponerad av Västervik när det kommer till den fronten. 
Resten av tiden hände jag med allihopa och tillbringade i stort sätt noll tid framför datorn. Var riktigt skönt ändå. Och just det! Någon i familjen har till slut tagit steget att gå från tjocktv till plattv. Pappa vann lite pengar på travet, så han köpte typ den största han kunde hitta känns det som, hahah. 
 
Åkte hem igen i tisdags, eftersom vi började nästa kurs igår. Den kommer handla om demokrati. Tror det kommer bli intressant. Men typ hela kursen kretsar kring två böcker som ska läsas, men jag har inte fått dem än, vilket är trist och stressar mig lite. Hoppas jag får dem i början av nästa vecka!
Jag har även skrivit upp mig att jobba på Sivans studentpub, så igår var första gången. Vi samlades vid åtta, och då gick de igenom lite grejer, bjöd på hamburgare och visade runt oss och lärde oss de olika stationerna. 
Jag började med glasplock, vilket är som det låter. Gå runt och plocka tomma glas, se till diskmaskinen och lämna nya glas i barerna (finns tre). Så det gjorde jag första timmen. Andra timman stod jag i garderoben, vilket inte alls kändes som jag gjorde i en timma. Gick så snabbt. Och till sist fick jag stå i baren. Ta emot beställningar, servera och för första gången hantera en kassapparat. Rätt så nervöst hela kvällen, men det var kul. Allt gick så sabbt eftersom vi roterade. Kändes inte alls som tre timmar. Till sist var det ju städ också. Det tog två timmar för oss (tror vi var 25-30 personer). Var då så sjukt trött och hade ont i mina knän. Men jag stod ut. 
Allt som allt var det riktigt kul. Har ju aldrig gjort något sånt tidigare. Ska jobba på lördag igen och då har jag fått ihop mitt jobbkort, som gör att jag kommer in gratis och får skippa kön. Men jag kommer nog jobba fler gånger. Det kändes bra. 
 
Och idag då... jag tar en paus från städanted just nu. Tänkte försöka städa ordentligt. Och än då länge går det helt okej. Ikväll blir det nog mys med gröna familjen. Men fram tills dess ska jag fortsätta städa!
Ha en bra dag allihopa!
N~

†††††††††††††††††††††††††

Natson

Natalie

RSS 2.0